De Profielfoto 10.000 headshots Europe

10.000 headshots Europe

Het is zondagochtend, iets over half elf en ik heb net mijn spullen binnen neergezet. Zometeen ontmoet ik Slava Timoshenko, een Russisch/Oekraïense fotograaf die uit Moskou vertrokken is en nu in Antwerpen verblijft. Op deze plek krijgen vandaag ruim dertig Oekraïeners die in België wonen een nieuwe profielfoto om op LinkedIn een betere kans te hebben op een nieuwe baan.

Het is zondagochtend, iets over half elf en ik (Erik Daems) heb net mijn spullen binnen neergezet. Zometeen ontmoet ik Slava Timoshenko, een Russisch/Oekraïense fotograaf die uit Moskou vertrokken is en nu in Antwerpen verblijft. Op deze plek krijgen vandaag, tijdens 10.000 headshots Europe, ruim dertig Oekraïners die in België wonen een nieuwe profielfoto om op LinkedIn een betere kans te hebben op een nieuwe baan.

10.000 headshots Ukraine

Ik ken Slava via The Headshot Crew, een groep fotografen over de hele wereld die door fotograaf Peter Hurley gecoacht worden om de beste profielfoto’s te maken die je kunt krijgen. “Ik woonde in Moskou, ik heb een Russisch paspoort en ik ben trots op mijn Oekraïense familienaam”, vertelt Slava. “Toen de oorlog begon voelde ik me hulpeloos, dat voelde verschrikkelijk. Ik ben naar België vertrokken en ik wilde iets doen voor de mensen uit Oekraïne.”

Slava kwam in contact met Anastasia Kuzevich van de Be.Hired community. Anastasia leidt de Facebook-groep Career in Belgium en helpt Engels- en Russisch-sprekende professionals bij het vinden een baan in België. Slava deed via The Headshot Crew een oproep aan fotograferen die konden en wilden meewerken. Er werden een ruimte en vrijwilligers gezocht en vandaag op 12 juni 2022 vindt hier in Antwerpen de eerste sessie plaats.

10.000 headshots Ukraine

Slava zocht contact met iemand die in Oekraïeners in België helpt bij het vinden van werk en deed via The Headshot Crew een oproep aan fotograferen die konden en wilden meewerken. Er werden een ruimte en vrijwilligers gezocht en vandaag op 12 juni 2022 vindt hier in Antwerpen de eerste sessie plaats.

10.000 headshots Ukraine

Er is een plekje voor drie visagistes en een haar-styliste in de aangrenzende ruimte hebben Slava en ik ieder onze studio-opstelling opgebouwd. Doordat we onze camera’s direct op onze laptops aangesloten hebben, kunnen we samen met de mensen die we gefotografeerd hebben meteen de beste uitzoeken. Voor iedere persoon is ongeveer 10 à 15 minuten gereserveerd, voldoende tijd om vooraf wat aanwijzingen te geven, een paar foto’s te maken en de resultaten te kunnen bekijken en te bespreken. We fotograferen vandaag in een gedeelde werkplek in Antwerpen-zuid. Een moderne, nette ruimte met een open en ontspannen sfeer.

10.000 headshots Ukraine

De organisatie verloopt soepel, de foto-sessies zijn ontspannen en fijn en de reacties op het initiatief zijn overweldigend. Fijn om te horen dat mensen het tof vinden dat ze van ons een nieuwe, goede profielfoto krijgen.

Het project heet 10.000 headshots Europe, een afgeleide van het evenement 10.000 Headshots van Tony Taafe van The Headshot Crew en Headshotbooker, waarbij in 2020 in een dag over de hele VS tweehonderd fotografen bezig waren om voor mensen die door Covid-19 zonder werk zaten, kosteloos een nieuwe profielfoto te maken.

Deze keer is de opzet anders tijdens 10.000 headshots Europe, de intentie is hetzelfde. Door allerlei omstandigheden en oorzaken kan het een keer tegenzitten. Er zijn altijd mensen die weten dat we allemaal hier zijn om elkaar te helpen waar we kunnen en die mensen komen op een of andere manier altijd bij elkaar op dit soort fantastische initiatieven neer te zetten.

Ik heb samen met Slava in totaal 31 mensen gefotografeerd, die nu met een nieuwe profielfoto klaar zijn om een verbluffende eerste indruk te maken op weg naar de volgende stap naar het vinden van een passende baan. Ik ben heel blij en dankbaar dat ik dit vandaag heb kunnen doen en op deze manier een deel ben van het project. Echt een goede en fijne ervaring.

Op zaterdag 18 juni was op dezelfde plek de tweede sessie van 10.000 headshots Europe. Op welk moment de tienduizendste foto gemaakt gaat worden weet nu nog niemand, maar ik heb het gevoel dat er binnen dit project zeker meer sessies gaan volgen. We weten nu hoe mooi het is om iets wat begonnen is als een idee om te zetten in een gerealiseerd plan. Je ziet het, het kan.

Dank aan Tatyana Salnikova (@salnikovahair), Irina (@irochka_makeup_belgie), Anna (@salaikamakeup), @jul_anis, Slava Timoshenko @slava_timoshenko, Anna Diaz (@nutrigenomic_s), Erik Daems (@erikdaems.nl) Anastasia Kuzevich (@_anesteziya), Be.Hired en alle anderen die hebben meegeholpen om dit vandaag te laten gebeuren.

Deel dit bericht

JOUW WENSEN BESPREKEN?

Plan hieronder een gesprek om de behoeften van jouw bedrijf te bespreken.

In minder dan 20 minuten weet je precies wat je kunt verwachten.