in de camera kijken voor je profielfoto

Waarom in de camera kijken voor een profielfoto

Een veelgestelde vraag is of je bij een profielfoto recht in de camera moet kijken of mag wegkijken van de camera.

Een veelgestelde vraag is of je bij een profielfoto recht in de camera moet kijken of mag wegkijken van de camera.

In sommige gevallen, bijvoorbeeld op persoonlijke profielen of bij een foto voor een dating-profiel wordt vaak gezegd dat van de camera wegkijken wat ongedwongener over komt en minder geforceerd oogt dan recht in de camera kijken, al hangt dit sterk af van de omgeving van de foto en wat je met de foto wil zeggen.

Als je op een foto wil laten zien dat je met je vak of met een hobby bezig bent, dan is het voor de foto logisch dat je dan niet in de camera kijkt. Ook als de foto moet uitstralen dat je met iemand in gesprek bent of aandacht hebt voor je huisdier.

Wanneer je echter contact wil maken en aandacht wil geven aan degene die jouw foto gaat zien, kom je veel persoonlijker en geïnteresseerder over als je recht in de camera kijkt.

In een professionele setting kan wegkijken duiden op vermijd-gedrag, desinteresse of gebrek aan zelfvertrouwen, en dat is juist niet wat je wil uitstralen op je professionele profielfoto.

Oogcontact maken straalt zelfvertrouwen uit en geeft je controle en kracht. Werk.nl  raadt je ook aan in de camera te kijken bij je profielfoto-shoot: wanneer je met iemand in gesprek bent, kijk je diegene toch ook aan?

Waarom in de camera kijken voor een profielfoto

Is recht in de camera kijken een uitdaging voor je?

We begrijpen heel goed dat dit vooral in het begin een beetje gek kan zijn, we weten zelf hoe het voelt. In onze opleiding en training zijn we niet alleen achter de camera gezet maar ook vaak ervoor. Om deze reden weten wij nu wat we jou kunnen laten doen en wat we tegen je moeten zeggen om de beste resultaten te krijgen. Zo sta jij op je best op jouw nieuwe profielfoto.

De fotografen van De Profielfoto zijn er om je te helpen. We geven je tips en coachen jou tijdens een sessie om je zelfverzekerd en vriendelijk recht in de lens te laten kijken, zelfs als dat in het begin een beetje spannend lijkt. Ook dat hoort bij ons vak.

Waarom in de camera kijken voor een profielfoto

Conclusie:

Of je beter wel of niet in de camera kijkt hangt heel erg af van wat de foto voor je moet gaan doen. Voor een professioneel zakelijk portret of je LinkedIn profielfoto wordt geadviseerd om in de camera te kijken. Zo straal je meer zelfvertrouwen uit en het geeft je toekomstige contact meer vertrouwen in jou.

Nog meer tips lezen? Neem onze andere blogs ook even door. Zo ben je goed voorbereid voor je volgende profielfoto-shoot.

Deel dit bericht

JOUW WENSEN BESPREKEN?

Plan hieronder een gesprek om de behoeften van jouw bedrijf te bespreken.

In minder dan 20 minuten weet je precies wat je kunt verwachten.