De Profielfoto tips kapper

Veelgestelde vraag: Profielfoto en de kapper

Wat we ook vaak horen zijn vragen over jouw profielfoto en de kapper. Niks is persoonlijker dan jouw kapsel, toch een paar dingen om rekening mee te houden.

We kunnen ons enorm goed voorstellen dat je op je allerbest in de studio wil verschijnen om de profielfoto te maken. Het eerste waar men vaak aan denkt, is “even naar de kapper”, maar wanneer doe je dat dan? Een knipbeurt is een geweldig idee voor een profielfoto sessie. Het is niet verstandig om dat te doen op de dag voor de afspraak.

Een paar dingen om rekening mee te houden voor je de profielfoto laat maken. Een beetje trimmen of bijknippen zal je haar er gezonder laten uitzien. Als je een knipbeurt overweegt, dan is het het best om dat minstens een week voor je profielfoto afspraak te doen. Gun jezelf wat tijd. Ontdek ook niet opnieuw het wiel. Misschien is dit niet het beste moment om helemaal uit de band te springen.

In de zomer komt het voor dat er lijnen ontstaan, doordat je huid nog niet is bijgekleurd waar eerst haar zat. Ook valt het haar vaak anders vlak na een knipbeurt en weet het haar dan nog niet helemaal zeker hoe het nog gestyled wil worden.

Door jezelf een week de tijd te geven, valt het haar natuurlijker op de foto. Als je een nieuw kapsel hebt genomen, dan heb je tijd om te leren hoe je haar het beste ligt en hoe je het wilt stylen. En als je je kapsel toevallig toch niet zo mooi vind, dan heb je nog voldoende tijd om met mij te overleggen en je datum eventueel een paar weken vooruit te schuiven.

Haar bij vrouwen in de profielfoto

Voor jouw haar geldt dat we verwachten dat je het haar draagt zoals je dat zou doen tijdens een sollicitatie of een andere belangrijke afspraak. Je kapsel is zo persoonlijk, dat we uiteindelijk wel willen dat het haar er op de foto’s ook zo uitziet zoals je bent. Wil je tussendoor van look veranderen, neem dan je styling producten mee om je haar snel te veranderen.

Zorg ook dat je een elastiekje meeneemt om je haar vast te maken.

Haar voor mannen en de profielfoto

Voor mannen geldt die een stoppelbaard hebben voor de fotosessie en dat graag in enkele looks willen gebruiken, adviseren we om een scheerapparaat mee te nemen. Als we genoeg goede foto’s hebben met baard, kan er tussendoor even geschoren worden om de rest van de fotosessie gladgeschoren te doen.

Samengevat de belangrijkste haar-tips voor de profielfoto:

  • Ga met een bewezen formule zonder dramatische veranderingen
  • Kom naar de studio “haar klaar”. Neem gerust producten of andere attributen mee, maar zorg dat je haar al zo goed als klaar is.
  • In de zomermaanden kunnen er kleurlijnen ontstaan op onze haarlijn. Wees hiervan bewust voordat je je haar laat knippen.
  • Wacht niet tot het laatste moment om jouw knipbeurt te plannen.
De Profielfoto tips kapper
De Profielfoto tips kapper
De Profielfoto tips scheren

Scheren en de profielfoto

Gladgeschoren op de profielfoto? Als je je gaat scheren, doe het dan goed. We willen onze retoucher zoveel mogelijk besparen om losse haren te verwijderen. We fotograferen in een ultra-hoge resolutie. Je ziet dus echt alles. We weten dat je het kan! Neem gewoon een beetje extra tijd om te scheren voor je fotosessie.

Als je net als sommige van ons ongeveer met het scheerapparaat erbij kan blijven staan, omdat je baard zienderogen groeit, ga je gang en breng je je scheerapparaat of scheermes mee en scheer je in de studio.

Er zijn er onder ons die gezichtshaar kunnen laten groeien en degenen onder ons die dat niet kunnen. Je doet waarschijnlijk zo’n twee jaar met deze foto. Wees eerlijk tegenover jezelf over je gezichtshaar en maak een passende beslissing.

Sommige mannen kiezen om een paar outfits met baard en enkele outfits zonder baard te fotograferen. Halverwege de sessie kan er dan geschoren worden in de studio.

Samengevat:

  1. Besteed wat tijd aan deze scheerbeurt. Het is waarschijnlijk de belangrijkste scheerbeurt van het jaar.
  2. Trakteer je huid op wat aftershave. Het zal het helpen genezen en een deel van het rood uit je huid halen.
  3. Vraag jezelf af of een baard echt iets voor jou is.
  4. Een ongeschoren look kan prima. Bij een langere sessie kun je altijd tussendoor even scheren.
  5. Je hoeft je benen niet te scheren. We schieten alleen vanaf de taille. 😉
Deel dit bericht

JOUW WENSEN BESPREKEN?

Plan hieronder een gesprek om de behoeften van jouw bedrijf te bespreken.

In minder dan 20 minuten weet je precies wat je kunt verwachten.